Gå til innhold

OM OSS

Seksuelt eksplosiv rock og visesang!

I følge myten kom Bjørnen i skade for å dra på seilas med Kiel-fergen. Etter anløp rotet han seg umiddelbart bort blant tang, tare, krabber og naust.

Tungt intoksikert tok Bjørnen sin egen rute langs tyske vannhull, og haraballet endte følgelig i en blackout som ville stilt selv koma i forlegenhet. Han våknet noe desorientert i baksetet på en State of the Art Lada, med destinasjon Transnistria, en slavisk bakevje klemt inn mellom Moldova og Ukraina.

Via en gjennomrusten Kalasjnikov mot frontalloben, fikk Bjørnen valget mellom å smake den tradisjonelle potetspriten eller å fylle den ledige stillingen som landsby-gigolo. Utsiktene til et liv i stummende mørke fikk ham til å omfavne en alternativ karriere – som nordisk casanova blant krumbøyde kjerringer med skaut.

Den seksuelle læringskurven var stupbratt, men pekte for det meste nedover. Bjørnen gjorde imidlertid formidabel suksess i potetåkre, trillebårer, trau og fjøs. Litt for erfaren hadde han omsider skrapt sammen nok rubler til å kunne finansiere togreisen til Chişinău – og friheten.

Vel hjemme blant de syv fjell ble Bjørnen innhentet av virkeligheten. Svimlende mengder transnistriske barnebidrag truet med å sprenge postkassen. Han trengte hard valuta.

Bjørnen hadde en iboende trang til å dele sine erfaringer, gjerne lyrisk, akkompagniert av smektende melodier. Men jobben som kommunal rådgiver lot seg vanskelig kombinere med dette brygget, og (ut)løsningen kom i form av en maske. I begynnelsen klimpret han ensom på loslitte barer, men innså snart at han trengte mer slagkraft. Med sin velutviklede forretningssans importerte han billig arbeidskraft fra Grønland til å fylle de andre postene i lydbildet.

Resultatet er en uanstendig miks av punk, visesang, tung rock og køntri – drapert i et slør av betrakninger om samliv og underliv. Gjerne kompliserte og vanskelige temaer, best egnet for sexologer. Med andre ord musikk for brennevinskor.

Bjørn Hellfuck og hans importerte inuitter lanserte seg ukarakteristisk beskjedent på Urørt i 2007, og la ut låter i rasende tempo. Låter klekket ut under deliriske nachspiel i Bergen vest. Det var imidlertid først etter Bjørnen tilkjennegjorde sin vekslende legning at populariteten tok et kvantesprang. Hellfuck smadret topplisten, og NRK Hordaland, sammen med Midtsiden.no var de første mediene som fattet interesse for det maskerte mysteriet, og siden ballet det på seg med utsolgte konserter, innslag på Waschera og Lydverket, i tillegg til VG-artikkel og dobbeltside i Dagbladet Fredag. Ved lanseringen av singelen ’Krabbeklo’ ble bandet tilgodesett med tung rotasjon på P3 og plassering på VG-listen, hvilket konstaterte at Hellfuck er større enn Hannah Montana.

Bjørnen fikk ordentlig management gjennom Artistpartner, signerte for Universal og starter det nye året med en stor norgesturné. Bandet er også invitert til festivaler rundt om det ganske land, og hadde det ikke vært for de kolossale barnebidragene og interpol, kunne Bjørnen gnidd seg i nevene (og på andre unevnelige områder).

Låtene har nå blitt festet til plastikk, og albumet har den klingende tittelen ’Innforjævlig’. Tittelen drar veksler på både Bjørnens dunkle fortid og den generelle tematikken som råder. Dessuten dukker uttrykket opp både titt og ofte i hymnene. Platen er besudlet med 16 spor, med en rekke temaer som spenner fra alt mellom fyll og anus. Ofte står underlivsplager i sentrum, mens det andre ganger dreier seg om noe så tilforlatelig som et cruise på Skagerrak. Bolekiser, skjøger, kinesisk gastronomi, tollere og fariseere får alle sitt pass påskrevet i et inferno av knuste tabuer.

Fata

bjorn

Bjørn Hellfuck: Vokal og ideolog

smegma snabbham

Smegma: Backing vokal            Snabb-Ham: Trommer

essedyret

Essedyret: Gitar         Vaktmesteren: Bass

Estrambo: Synth

14 kommentarer leave one →
 1. KimKewl permalink
  januar 13, 2011 8:53 pm

  Kult at Michael Mayers spiller i Hellfuck!!

 2. Steinar permalink
  april 8, 2010 8:06 am

  Utskiftning på gang?
  Kor er .. Glontus, kisen med rød drakt? Har han skifta til synth, eller er dette en anna? Og skjer med at essedyret er bytta ut? Info please :(

 3. Gitte permalink
  mars 9, 2010 11:59 pm

  Gjett at jeg gleder meg å se dere i Alta! You better not cancel!

 4. camilla permalink
  januar 20, 2010 10:31 am

  har dokke noggen planar om å komma t karmøy snart?
  Heile jeng her så venta på dokke jaffal =D

 5. Mats erik BERGENSAR permalink
  desember 8, 2009 2:17 pm

  Hei, dere spiller sykt bra musikk! bifil, oioioi og krabbeklo e best:D eg har dessverre måtte flytte te horten :( savner bergenskulturen veldig så dere må snart utgi en eller annen cd så har eg i alle fall bergensk musikk fortsatt!<3

  • januar 18, 2010 1:31 pm

   Fortvil ikke, Bjørn Hellfuck skal spille på Støperiet i Tønsberg fredag 5. mars!

 6. Øssa permalink
  november 29, 2009 8:36 pm

  Hei

  Når kommer dere å spiller konsert i Stavanger!!???

 7. Patrick permalink
  oktober 15, 2009 3:44 pm

  Tjener du penger eller er det bere mat mat MAT???

 8. ja, eg sa Geir permalink
  september 24, 2009 9:11 am

  Koffor stakk Hellfuck fra casinoet?

  Han fikk ikkje esset!

  HA!

  • your daddy permalink
   januar 19, 2010 4:22 pm

   shame on you!!

 9. Pål V permalink
  september 4, 2009 2:22 pm

  hei bjørn! eg har laget en vits;

  hvilken type tv foretrekker hellfuck fansen?

  kabel-tv

 10. august 25, 2009 9:31 pm

  CD’en blir bare solgt på konsertene inntil vi har inngått en distribusjonsdeal.

 11. august 19, 2009 1:27 pm

  kommer innforjævlig til å finnes på CD etter hvert eller? har jævlig nedsig på å ha låter kun som mp3. gleder meg ellers til konsert på fredag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: